Nu var det de här med döden igen vilket jag egentligen inte varit så rädd för som jag kan vara idag, fast EGENTLIGEN är jag kanske inte riktigt rädd för självaste döden i sig utan mer för NÄR man ÄR död så blir så många andra ledsna runt omkring vilket jag inte önskar men jag vet ju självklart att det är naturligt. Jag är rädd för att försvinna från mina barn, att inte få se dem växa upp och få mina drömmars barnbarn. Jag är rädd för att förlora min man och aldrig mer få krama och träffa min själsfrände igen. Jag är rädd för att förlora min lilla släkt och mina vänner. Vem ska då liksom se efter dem så de har det bra om jag inte är där. (Jag har ett kärleksfullt kontrollbehov att alla ska må och ha det bra) Visst låter det konstigt, att vara rädd för döden men ändå inte för att dö.
 
Allt annat från bårhus, begravningar eller eventuell obduktion skrämmer mig inte. Jag lever ju inte då, och jag vill gärna att min kropp ska kunna få hjälpa forskningen, den dagen det behövs. . Det kanske kan rädda någon annan någon gång i framtiden. Jag är inte helt främmande för just det med döda kroppar även om det är väldigt känslosamt Jag har sett och upplevt döden så många gånger med vänner, familj, barn , djur och på jobbet (jobbar i normala fall som undersköterska på äldrevård) Så själva döden kommer naturligt samtidigt som det skrämmer skiten ur mig eftersom jag sett anhöriga runtomkring och hur illa döden tar de levande.
 
Tusen frågor som ständigt oroar mig kan vara , klarar min familj sig utan mig? Kommer mina barn förstå att jag ofrivilligt lämnat dem? Kommer de kunna acceptera att jag inte finns mer och ändå kunna få ett fint och lyckligt liv som jag önskar med hela mitt hjärta att de ska ha?
 
Christin Meltzer i: Döden och jag på kanal 5 frågade alla människor som ville svara vad just DEM ville göra innan man dör.

Här är min lista:
 
Innan jag dör vill jag:
 
* Leva
* Se mina barn växa upp
* Bli gammal ihop med min man
* Få bli mormor i framtiden
* Uppleva nya ting
* Fylla på goda minnen med familjen.
 
Vad skulle ni helst vilka hinna göra innan ni dör?